Παζάρι Αντικών 2015

 

Το υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα  και αντίκες οργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας.
Αποτελεί συνδιοργάνωση  του Δήμου Τριφυλίας , της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» , στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη. Είναι το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα.
Χιλιάδες αντίκες, παλιά Ελληνικά έπιπλα , αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι από βινύλιο, παλαιά βιβλία, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα απλώνονται σε  26 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα. Από τις 6 έως τις 11 Αυγούστου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ… επισκέπτες, κάτοικοι και παραθεριστές  θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο λιθόστρωτο σοκάκι, να περιεργαστούν τις συλλογές, να θαυμάσουν και να αγοράσουν παλαιά αντικείμενα.

Παράλληλα στο χώρο του παζαριού, σε ένα καταπράσινο, δημοτικό κήπο θα λειτουργήσει και φέτος γευσιγνωσία τοπικών οίνων και αποσταγμάτων δύο βραδιές, στις 8 & 9 Αυγούστου. Πολλοί επώνυμοι οινοποιοί επιχειρούν στην περιοχή και  με όλους τους κανόνες της οινικής δεοντολογίας  θα σας γνωρίσουν τις τοπικές ετικέτες. Ο συνδυασμός  Παλιά Πόλη, παλιά αγορά και κρασί συμβάλει στην δημιουργία τοπικής οινικής ταυτότητας και μπορεί να αποτελέσει μια ακόμη προοπτική ανάπτυξης της περιοχής. Ήδη η μοναδική στη Μεσσηνία αποσταγματική μονάδα ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ, παράγει στην Κυπαρισσία το μοναδικό τσίπουρο «Νταραίος». Στη φετινή  εκδήλωση  η συμμετοχή των οινοποιών είναι σχεδόν καθολική με παρουσία του πολυβραβευμένου Παναγιωτόπουλου, του Δερέσκου, του Τσόλη, του Ψαρραίου και με την παρουσίαση των κρασιών του COSTA NAVARINO.

TOP